Vliegenraam op maat maken

Zoek je een vliegenraam? Je kunt een vliegenraam zelf maken, maar het is ook mogelijk om een vliegenraam online te bestellen daar niet iedereen tijd en zin heeft een vliegenraam te maken. Vliegenramen zijn er in diverse uitvoeringen. Vlieghorren voor een raam zijn zowel in het kozijn (in de dag) als op het kozijn (op de dag) te plaatsen. Een ideale oplossing voor draai/kiepramen en naar buiten draaiende ramen. Lees alle ins & outs over een vliegenraam voordat je een vliegenraam online gaat bestellen.

Vele uitvoeringen

Vliegenramen of vlieghorren raam zijn er in vele uitvoeringen. Je kunt ervoor kiezen een vliegenraam zelf op maat te maken, maar het is ook mogelijk om een standaard vliegenraam te kopen. Voor elk type raam bestaat er een vliegenraam. Zo is er bijvoorbeeld de rolhor. Dit soort horren zijn voor normale ramen uitermate geschikt en kunnen ook buiten geplaatst worden. Ook voor schuine dakramen zijn rolhorren ideaal. Wil je liever gebruikmaken van een vliegenraam die je kunt oprollen? De oprolbare vliegenramen zijn een goede oplossing.

Beschik je over een schuifraam? Geen probleem! We maken ook vliegenramen voor schuiframen op maat. Het is mogelijk je vliegenraam online te bestellen, speciaal voor je schuifraam. Zelf een hor maken? Vul de maten in bij de configurator zodat je de ideale vliegenraam kunt kopen.

Raamrolhorren:

De raam rolhor voor binnen is geschikt voor een dakraam binnen en een draairaam naar buiten. De raam rolhor voor buiten is geschikt voor een draaikiep-raam & een draairaam naar binnen.

Voorzethorren:

De voorzethor voor binnen is geschikt voor een dakraam binnen en een draairaam naar buiten. De voorzethor voor buiten is geschikt voor een draairaam naar binnen.

Raaminklemhor:

Deze hor is geschikt voor draaikiep-ramen

Handige tips voor een perfecte vliegenraam

Hieronder staan een aantal handige tips die je kunt toepassen voor het creëren van een perfecte vliegenraam. Gebruik onderstaande tips om een vliegenraam zelf te maken:

  • Op welke plek wil je een vliegenraam plaatsen?

Dit is een vrij logische stap, maar bedenk ook alvast of je één of meerdere vliegenramen op maat wilt maken. Zo kan het zijn dat een vliegenraam geschikt is voor de badkamer, maar je voor de schuifpui een hordeur nodig hebt. Bij de eerste stap van de configurator tref je een handig overzicht met type horren en de bijbehorende plekken waar je deze kan bevestigen.

  • Wat voor kleur kies je voor de hor?

De meeste mensen kiezen voor een witte hor. Wil je liever een andere kleur die beter past bij jouw interieur? Houd dan rekening met de keuze voor een raamhor. De specifieke kleuren zie je in stap 2 van de configurator.

  • Meet de ruimte op de juiste manier

Stel je wilt een vliegenraam op maat laten maken voor een dakraam. Meet dan altijd tussen de kozijnen. Meet de hoogte links en rechts en vul de kleinste maat in. Hetzelfde doe je voor de breedte onder en boven. Voor montage op het kozijn worden er extra centimeters opgeteld. De inmeetinstructies tref je bij stap 3 van de configurator. Per specifieke hor is er een video met een inmeetinstructie.

Oprolbare vliegenramen

Onze horren rollen automatisch op. In zekere zin zijn alle horren dus oprolbaar. Het voordeel van oprolbare vliegenramen is dat het, zelfs in gebruik, amper opvalt wanneer het raam volledig geopend is. De vliegenhor voor een raam valt dus niet op, een ideale raamhor dus!

 

Vliegenramen op maat

Heb je een kantelraam? Ook dan is het mogelijk om hiervoor een gepaste vliegenraam te kopen. Dan kun je met een inzethor op maat de vliegen buiten houden. Een inzethor wordt tussen de kozijnstijlen geklemd waardoor het raam nog altijd te bedienen blijft. Een vliegenraam dat je op het kozijn voor een open raam plaatst, noemen we ook wel een voorzethor. Deze voorzethor is geschikt om voor ramen te plaatsen die minder intensief gebruikt worden. Eenvoudig te plaatsen en uit te nemen op het kozijn. Het is ook mogelijk om een vliegengordijn op maat aan te schaffen of een vliegenraam zelf te maken. Zo zorg je ervoor dat je kunt genieten van een koel briesje. Tegelijkertijd zorgt het vliegenraam ervoor dat insecten niet je woning binnenkomen.

Onze vliegenhorren voor ramen zijn erg handig in gebruik en eenvoudig te monteren. Heb je hulp nodig bij het monteren van de vliegenhor voor raam? Bekijk de montagehandleidingen of neem contact op. Wij helpen je graag, ook met je hordeuren.