Vliegenraam op maat maken

U zoekt een vliegenraam? U kunt een vliegenraam zelf maken, maar het is ook mogelijk om uw vliegenraam online te bestellen daar niet iedereen tijd en zin heeft een vliegenraam te maken.  Vliegenramen zijn er in diverse uitvoeringen. Vlieghorren voor een raam zijn zowel in het kozijn (in de dag) als op het kozijn (op de dag) te plaatsen. Een ideale oplossing voor draai/kiepramen en naar buiten draaiende ramen. Lees alle ins & outs over een vliegenraam voordat u een vliegenraam online gaat bestellen. 
Type hor Raamrolhor BASIS Raamrolhor TZIPPA Raamrolhor Deluxe
  Prijs vanaf  ✓ vanaf € 92,-  ✓ vanaf € 152,-  ✓ vanaf € 152,-
  Bediening  ✓ Goed  ✓ Best getest & degelijk  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Basic  ✓ Sterk  ✓ Sterk
  Kleuren omlijsting  ✓ 3 RAL standaardkleuren  ✓ 8 RAL standaardkleuren  ✓ 5 RAL standaardkleuren
  Gaasopsluiting  ✓ Nee  ✓ Ja  ✓ Ja
  Levertijd  ✓ 5 werkdagen  ✓ 5 werkdagen  ✓ 10 to 15 werkdagen

Vele uitvoeringen

Vliegenramen of vlieghorren raam zijn er in vele uitvoeringen. U kunt ervoor kiezen een vliegenraam zelf op maat te maken, maar het is ook mogelijk om een standaard vliegenraam te kopen. Voor elk type raam bestaat er een vliegenraam. Zo is er bijvoorbeeld de rolhor. Dit soort horren zijn voor normale ramen uitermate geschikt en kunnen ook buiten geplaatst worden. Ook voor schuine dakramen zijn rolhorren ideaal. Wilt u liever gebruikmaken van een vliegenraam die u kunt oprollen? De oprolbare vliegenramen zijn een goede oplossing.

Beschikt u over een schuifraam? Geen probleem! We maken ook vliegenramen voor schuiframen op maat. Het is mogelijk uw vliegenraam online te bestellen, speciaal voor uw schuifraam. Zelf uw hor maken? Vul de maten in bij de configurator zodat u uw ideale vliegenraam kan kopen.

Handige tips voor een perfecte vliegenraam

Hieronder staan een aantal handige tips die u kunt toepassen voor het creëren van een perfecte vliegenraam. Gebruik onderstaande tips om uw vliegenraam zelf te maken

  • Op welke plek wilt u een vliegenraam plaatsen?

Dit is een vrij logische stap, maar bedenk ook alvast of u één of meerdere vliegenramen op maat wilt maken. Zo kan het zijn dat een vliegenraam geschikt is voor de badkamer, maar u voor de schuifpui een hordeur nodig heeft. Bij de eerste stap van de configurator treft u een handig overzicht met type horren en de bijbehorende plekken waar je deze kan bevestigen.

  • Wat voor kleur kiest u voor de hor?

De meeste mensen kiezen voor een witte hor. Wilt u liever een andere kleur die beter past bij uw interieur? Houd dan rekening met de keuze voor een raamhor. Zo is de Raamrolhor BASIS leverbaar in 3 RAL kleuren en de TZIPPA raamrolhor in 8 RAL kleuren. De specifieke kleuren ziet u in stap 3 van de configurator.

  • Meet de ruimte op de juiste manier

Stel u wilt een vliegenraam op maat laten maken voor een dakraam. Meet dan altijd tussen de kozijnen. Meet de hoogte links en rechts en vul de kleinste maat in. Hetzelfde doet u voor de breedte onder en boven. Voor montage op het kozijn worden er extra centimeters opgeteld. De inmeetinstructies treft u bij stap 3 van de configurator. Per specifieke hor is er een video met een inmeetinstructie.

Oprolbare vliegenramen

Onze horren rollen automatisch op. In zekere zin zijn alle horren dus oprolbaar. Het voordeel van oprolbare vliegenramen is dat het, zelfs in gebruik, amper opvalt wanneer het raam volledig geopend is. De vliegenhor voor een raam valt dus niet op, een ideale raamhor dus!   

Vliegenramen op maat

Heeft u een kantelraam? Ook dan is het mogelijk om hiervoor een gepaste vliegenraam te kopen. Dan kunt u met een inzethor op maat de vliegen buiten houden. Een inzethor wordt tussen de kozijnstijlen geklemd waardoor het raam nog altijd te bedienen blijft. Een vliegenraam dat u op het kozijn voor een open raam plaatst, noemen we ook wel een voorzethor. Deze voorzethor is geschikt om voor ramen te plaatsen die minder intensief gebruikt worden. Eenvoudig te plaatsen en uit te nemen op het kozijn. Het is ook mogelijk om een vliegengordijn op maat aan te schaffen of een vliegenraam zelf te maken. Zo zorgt u ervoor dat u kunt genieten van een koel briesje. Tegelijkertijd zorgt het vliegenraam ervoor dat insecten niet uw woning binnenkomen.

Onze vliegenhorren voor ramen zijn erg handig in gebruik en eenvoudig te monteren. Heeft u hulp nodig bij het monteren van de vliegenhor voor raam? Bekijk de montagehandleidingen of neem contact op. Wij helpen u graag, ook met uw hordeuren.