Stap 1: Toepassing

Maak een keuze uit een inzethor of inzethor plissé.
Een inzethor is alleen geschikt voor draaikiep-ramen. Heeft u een ander raam? Kies dan voor een voorzethor of rolhor.

Wat is uw type raam?

Vanaf
€ 75,00

Inzethor

 • Een vast frame met gespannen gaas
 • Montage is in het kozijn
 • Gaas kan niet worden geopend
Kies dit type >
Vanaf
€ 255,53

Inzet raamplissé

 • Vast frame met luxe gevouwen gaas
 • Montage is in het kozijn
 • Opent van links naar rechts en van boven naar beneden (beide richtingen)
Kies dit type >

HOGE KWALITEIT

Een inzethor is een ideale hor voor ramen die naar binnen opendraaien en kunnen kiepen. De hor blijft zitten, of het raam nu open of dicht is. De inzethorren zijn gemaakt van hoogstaand materiaal. Het gaas gaat lang mee en de inzethorren bezitten een dunne flens waardoor deze geklemd wordt tussen het raam en het kozijn. Inzethorren zijn in principe onderhoudsvrij. Ze zijn weersbestendig en zowel binnen als buiten te gebruiken. Het frame is gemaakt van aluminium, dit gaat zeer lang mee. Het gaas is rotvrij en kleurvast.

VOORDELEN VAN EEN INZHETHOR

Een inzethor heeft een aantal voordelen:

Geen schroeven of boren in het houtwerk

De inzethor is voorzien van kunststof klemveertjes. Met deze klemveertjes sluit de inzethor naadloos in het kozijn. Hierdoor hoeft u niet te schroeven of te boren in uw houtwerk.

Verkoeling tijdens zomermaanden

Tijdens de warme zomermaanden kunt u uw raam opendoen zodat er een verfrissend windje naar binnen waait. 

Houdt ongedierte buitenshuis

De hor zorgt ervoor dat het raam open kan staan zonder dat er ongedierte naar binnenkomt.

INZETHOR MAKEN: STEL ZELF SAMEN MET DE CONFIGURATOR

Een inzethor is een ideale hor voor ramen. U kunt heel eenvoudig uw eigen inzethor maken. Dit doet u met behulp van de configurator. Doorloop de drie stappen en stel uw inzethor samen:

Stap 1: Toepassing: kies het raam voor de hor

Een inzethor is alleen geschikt voor draaikiep-ramen. In deze stap maakt u een keuze uit het soort inzethor; inzethor of inzethor plissé.  

Stap 2: Kies het type hor

Gaat u een hor maken 4, dan kunt u kiezen welk type inzethor u wilt. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de diepte van het profiel.  Een standaard inzethor heeft een diepte van 27 mm en een effectieve diepte van 13 mm. Bij een lekdorpel of een rooster aan de buitenkant van het raam, heeft u een profieldiepte van 34 of 42 mm nodig. 

Stap 3: Stel de hor samen

Vul de maten van de inzethor,  en kies het type kozijn en de kleur van het gaas. Voeg ten slotte de kleur van het profiel toe.
Als u deze stappen heeft doorlopen, heeft u succesvol uw eigen inzethor gemaakt.

INZETHORREN ONDERHOUDEN: HOE MOET DAT?

Met een inzethor kunt u met een gerust hart uw ramen openzetten tijdens de lente en zomer. Insecten en beesten komen niet naar binnen. Daarnaast kan er geen vuil naar binnen waaien. Inzethorren helpen dus ook met het schoonhouden van het huis!
Het gaas en frame kunt u eenvoudig schoonmaken door het met een vochtig doekje af te nemen.
Daarnaast zijn de inklemhorren eenvoudig uitneembaar. U kunt deze uit het kozijn trekken zodat u ze kunt opbergen voor de winter. Voor kunststof kozijnen zijn er speciale inklemhorren met een metalen veer die de inklemhor op zijn plaats houdt. Zo blijft uw vliegenhor voor het raam in optimale conditie.

KAN EEN INZETHOR IN ELK RAAM GEPLAATST WORDEN?

U kunt een inzethor plaatsen in vrijwel ieder raam dat naar binnen opendraait en kiept. Met behulp van de dunne flens klemt de inklemhor zich tussen het raam en het kozijn. Heeft u een kantelraam? Dan is een hor voor kantelraam misschien wel iets voor u!
De vliegenhor voor een raam is voorzien van kunststof klemveertjes waardoor de inzethor op maat naadloos aansluit in het kozijn. Schroeven of boren in het houtwerk is overbodig geworden. U kunt uw inzethor raam in verschillende kleuren verkrijgen. Zo kunt u kiezen uit onder andere de volgende RAL kleuren:

 • RAL 9010 Wit
 • RAL 9016 Verkeerswit
 • RAL 9001 Crème wit
 • RAL 7016 Antraciet
 • RAL 8014 Bruin
 • RAL 6064 Grachtengroen
 • RAL 8022 Zwartbruin
 • RAL 6009 Donkergroen
 • RAL 5011 Staalblauw
 • RAL 3005 Wijnrood

Een hor dakraam is ook zeer prettig als u de warme zolderkamer wilt laten doortochten tijdens de zomer.

INZETHOR PLAATSEN

Het plaatsen van inzethorren is heel eenvoudig. De inzethor kunt u in de raamopening klemmen. Dit maakt schroeven en boren overbodig. Dit maakt de inzethor ideaal voor een draaikiepraam. Het raam kan moeiteloos worden geopend en gesloten als de vliegenhor voor het raam bevestigd is. De inzethor op maat kan op zowel een kunststof en houten kozijn worden geplaatst.

INMETEN VAN EEN INZETHOR

Als u een inzethor online gaat bestellen, dan is het natuurlijk belangrijk dat u de juiste maten opmeet. Het opmeten van een inzethor kunt u het beste als volgt doen:
Meet altijd tussen de kozijnen in 
Meet de hoogtemaat voor de inzethor op aan zowel de linker- als rechterkant, vul vervolgens de kleinste maat in
Meet de breedtemaat voor de inzethor op aan zowel de boven- als onderkant, vul hier vervolgens ook de kleinste maat in
Mocht u toch twijfelen over de maten van uw nieuwe inzethorren, dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen u graag zodat u de juiste maten van uw inzethor op maat opmeet.