INZETHOR OP MAAT: STEL ZELF SAMEN MET DE CONFIGURATOR

Wij zijn dé webwinkel als het gaat om maatwerk oplossingen. Een inzethor is er zo één. Een maatwerk oplossing die het verschil kan maken. Verbeter de luchtcirculatie in huis door het plaatsen van een inzethor.

Een inzethor is een ideale toepassing voor ramen die zowel naar binnen als naar buiten kunnen opendraaien. Zelfs voor kiepramen zijn inzethorren een fraaie oplossing. De hor blijft namelijk gewoon zitten. Of het raam nu open is of dicht.

Al onze horren zijn gemaakt van hoogstaand materiaal. Zo ook onze inzethorren. Kenmerkend voor inzethorren is dat deze beschikt over een dunne flens. Hierdoor kan de inzethor stevig vastgeklemd worden tussen het raam en het kozijn. De kunststof klemveertjes houdt de inzethor goed op zijn plek en zorgt voor een naadloze aansluiting in het kozijn. Een voordeel van inzethorren is dat je de boormachine er niet bij hoeft te pakken. Zelfs de schroevendraaier kun je achterwege laten. De inzethor klem je namelijk in één beweging gemakkelijk tussen het kozijn.

INZETHOR MAKEN: GEBRUIK DE CONFIGURATOR?

Een inzethor is een ideale hor voor ramen. De perfecte toepassing voor een meer geventileerde ruimte zonder dat er insecten en fijnstof je woning binnendringen. Je kunt heel eenvoudig je eigen inzethor maken. Dit doe je met behulp van de configurator. Doorloop de eenvoudige stappen en stel je inzethor samen:

Stap 1: Kies de toepassing van de hor
Hier kies je bij welke type raam je een inzethor zoekt.

Stap 2: Kies het type hor
Ga je een hor maken, dan moet je kiezen welk type inzethor je wilt, houd rekening met de diepte van het profiel! Een standaard inzethor heeft een profieldiepte van 32mm. Maar mocht je een afwateringsdorpel hebben, dan heb je een profieldiepte van 42mm nodig. De derde keuze is een profieldiepte van 20mm.

Stap 3: Stel de hor samen
Vul de maten de inzethor in. Kies het type kozijn dat je hebt. Kies het type gaas dat je wilt. En kies ten slotte de kleur van het profiel.

Als je deze stappen heeft doorlopen, heb je succesvol je eigen inzethor gemaakt.

INZETHORREN: GESCHIKT VOOR VRIJWEL ELK KOZIJN

Inzethorren voor je slaapkamer, badkamer of welke ruimte dan ook. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Laten we het verhaal nog mooier maken: de inzethorren zijn óók geschikt voor vrijwel elk kozijn. Of je nu een houten, aluminium of kunststof kozijn hebt, de inzet hor sluit dankzij de klemveertjes naadloos aan op je kozijn. Weg ongedierte, hallo frisse lucht!

INZETHORREN ONDERHOUDEN: HOE MOET DAT?

Met een inzethor kun je met een gerust hart je ramen openzetten tijdens de lente en zomer. Insecten houd je met jouw inzethor gemakkelijk buiten de deur. Een bijkomend voordeel is dat er geen vuil naar binnen kan dringen. Dit betekent dat je minder vaak de stofzuiger erbij hoeft te pakken. Fijnstof wordt door het fijn gemaasde gaas namelijk ook buiten de deur gehouden.

Inzethorren zijn in principe onderhoudsvrij. Ze zijn weersbestendig en zowel binnen als buiten te gebruiken. Het frame is gemaakt van aluminium, dit gaat zeer lang mee. Het gaas is rotvrij én kleurvast. Het gaas en frame kun je eenvoudig schoonmaken door het met een vochtig doekje af te nemen. Let op dat je geen zeep gebruikt. De chemicaliën in zeep kunnen een vervelende uitwerking hebben op zowel het gaas als het profiel van je hor. Gebruik in plaats van zeep enkel een emmertje lauwwarm water.

Een ander voordeel van inzethorren is dat de inklemhorren eenvoudig uitneembaar zijn. Je kunt deze eenvoudig uit het kozijn trekken zodat je deze kan opbergen voor de winter. Voor kunststof kozijnen zijn er speciale inklemhorren met een metalen veer die de inklemhor op zijn plaats houdt. Zo blijft jouw vliegenhor voor raam in optimale conditie.

Ook op zoek naar hordeur? Bekijk onze plissé hordeuren. 

KAN EEN INZETHOR IN ELK RAAM GEPLAATST WORDEN?

Je kunt een inzethor plaatsen in vrijwel ieder raam dat naar binnen opendraait en kiept. Met behulp van de dunne flens klemt de inzethor zich tussen het raam en het kozijn. Heb je een kantelraam? Dan is een hor voor kantelraam misschien wel iets voor u!

De vliegenhor voor raam is voorzien van kunststof klemveertjes waardoor de inzethor op maat naadloos aansluit in het kozijn. Schroeven of boren in het houtwerk is overbodig geworden. Je kunt je inzethor raam in verschillende kleuren verkrijgen. Zo kun je kiezen uit onder andere de volgende RAL kleuren:

 • RAL 9010 wit
 • RAL 9016 Verkeerswit
 • RAL 9001 Crème wit
 • RAL 7016 Antraciet
 • RAL 8014 Bruin
 • RAL 6064 Grachtengroen
 • RAL 8022 Zwartbruin
 • RAL 6009 Donkergroen
 • RAL 5011 Staalblauw
 • RAL 3005 Wijnrood

Een hor dakraam is ook zeer prettig als je de warme zolderkamer wilt laten doortochten tijdens de zomer.

Inzethor plaatsen

Schroeven en boren is overbodig. Dat maakt het plaatsen van inzethorren vrij eenvoudig. Of je nu in het bezit bent van een naar binnen of naar buiten draaiend raam of een kiepraam. Het raam kan moeiteloos worden geopend en gesloten wanneer de vliegenhor voor het raam bevestigd is. De inzethor op maat kan dus ook op zowel een kunststof, houten of aluminium kozijn worden geplaatst.

Inmeten van de inzethor

Als je een inzethor online gaat bestellen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste maten opgeeft. Het opmeten van een inzethor kun je het beste als volgt doen:

 • Voor de maten van een inzethor is het belangrijk dat je altijd tussen kozijnen in meet
 • Meet de hoogtemaat voor de inzethor op aan zowel de linker- als rechterkant, vul vervolgens de kleinste maat in
 • Meet de breedtemaat voor de inzethor op aan zowel de boven- als onderkant, vul hier vervolgens ook de kleinste maat in

Mocht je toch twijfelen over de maten van de nieuwe inzethorren, dan kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag zodat u de juiste maten van je inzethor op maat opmeet.

Hoe wordt een inzethor bevestigd?

Een inzethor wordt bevestigd met een dunne flens. Deze klemt de inzethor tussen het raam en de kozijn.

Hoe onderhoud ik een inzethor?

Je kunt de inzethor heel eenvoudig onderhouden door het regelmatig met een vochtigdoekje af te nemen.

Is een inzethor weersbestendig?

Ja, dankzij de juiste materialen is een inzethor weersbestendig. Het frame is van aluminium, het gaas is rotvrij en kleurvast. Deze combinatie zorgt ervoor dat een inzethor geschikt is voor elk weer.