INZETHOR OP MAAT: STEL ZELF SAMEN MET DE CONFIGURATOR

Wij zijn dé webwinkel als het gaat om maatwerk oplossingen. Een inzethor is er zo één: een maatwerk oplossing die het verschil kan maken. Verbeter de luchtcirculatie in huis door het plaatsen van deze hor en houd een invasie van muggen tegen! 

GESCHIKT VOOR ELK KOZIJN

Inzethorren voor je slaapkamer, badkamer of welke ruimte dan ook. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Laten we het verhaal nog mooier maken: deze horren zijn óók geschikt voor elk kozijn. Of je nu een houten, aluminium of kunststof kozijn hebt, de inzet hor sluit dankzij de klemveertjes naadloos aan op je kozijn. Weg ongedierte, hallo frisse lucht!

Een inzethor is een ideale toepassing voor ramen die zowel naar binnen als naar buiten kunnen opendraaien. Zelfs voor kiepramen zijn inzethorren een fraaie oplossing. De hor blijft namelijk gewoon zitten. Of het raam nu open is of dicht.

INZETHOR maken

Een inzethor is een ideale hor voor ramen. De perfecte toepassing voor een meer geventileerde ruimte zonder dat er insecten en fijnstof je woning binnendringen. Je kunt heel eenvoudig je eigen hor maken. Dit doe je met behulp van de configurator. Doorloop de eenvoudige stappen en stel je inzethor samen: 

 • Stap 1: Kies de toepassing van de hor
  Hier kies je bij welke type raam je een hor zoekt. Zo hebben we verschillende horren, bijvoorbeeld een hor voor een kantelraam en een hor voor een dakraam
 • Stap 2: Kies het type hor
  Ga je een hor maken, ddan moet je rekening houden met de diepte van het profiel. Een standaard inzethor heeft een profieldiepte van 32mm. Maar mocht je een afwateringsdorpel hebben, dan heb je een profieldiepte van 42mm nodig. De derde keuze is een profieldiepte van 20mm. 
 • Stap 3: Stel de hor samen
  Vul de maten de hor in. Kies het type kozijn dat je hebt. Kies het type gaas dat je wilt. En kies ten slotte de kleur van het profiel. 

Als je een inzethor online gaat bestellen, dan is het belangrijk dat je de juiste maten opgeeft. Dit doe je als volgt:

 • Meet altijd tussen de kozijnen in
 • Meet de hoogtemaat op aan zowel de linker- als rechterkant, vul vervolgens de kleinste maat in
 • Meet de breedtemaat op aan zowel de boven- als onderkant, vul hier vervolgens ook de kleinste maat in

Mocht je toch twijfelen over de maten van de nieuwe inzethorren, dan kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag zodat je de juiste maten van je inzethor op maat opmeet.

Ook op zoek naar hordeur? Bekijk onze plissé hordeuren.

De hor monteren

Kenmerkend voor inzethorren is dat deze beschikken over een dunne flens. Hierdoor kan de inzethor stevig vastgeklemd worden tussen het raam en het kozijn. Een boormachine? Een schroevendraaier? Niet nodig. De kunststof klemveertjes houden de hor goed op zijn plek en zorgt voor een naadloze aansluiting in ieder kozijn. 

Hoe wordt een inzethor bevestigd?

Een inzethor wordt bevestigd met een dunne flens. Deze klemt de hor tussen het raam en de kozijn.

Hoe onderhoud ik een hor?

Je kunt de hor heel eenvoudig onderhouden door het regelmatig met een vochtig doekje af te nemen.

Is een inzethor weersbestendig?

Ja, dankzij de juiste materialen zijn onze horren weersbestendig. Het frame is van aluminium, het gaas is rotvrij en kleurvast.