INZETHOR OP MAAT: STEL ZELF SAMEN MET DE CONFIGURATOR

Verbeter de luchtcirculatie in huis door het plaatsen van deze hor en houd een invasie van muggen tegen met een maatwerk oplossing. Een inzethor is er zo één: een maatwerk oplossing die het verschil kan maken.

GESCHIKT VOOR ELK KOZIJN

Inzethorren voor je slaapkamer, badkamer of welke ruimte dan ook. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Laten we het verhaal nog mooier maken: deze horren zijn óók geschikt voor elk kozijn. Of je nu een houten, aluminium of kunststof kozijn hebt, de inzet hor sluit dankzij de klemveertjes naadloos aan op je kozijn. Weg ongedierte, hallo frisse lucht!

Een inzethor is een ideale toepassing voor ramen die zowel naar binnen als naar buiten kunnen opendraaien. Zelfs voor kiepramen zijn inzethorren een fraaie oplossing. De hor blijft namelijk gewoon zitten. Of het raam nu open is of dicht.

INZETHOR maken

Deze ideale hor voor ramen. De perfecte toepassing voor een meer geventileerde ruimte zonder dat er insecten en fijnstof je woning binnendringen. Je kunt heel eenvoudig je eigen hor maken. Dit doe je met behulp van de configurator. Doorloop de eenvoudige stappen en stel je inzethor samen:

 • Stap 1: Kies de toepassing van de hor
  Hier kies je bij welke type raam je een hor zoekt. Zo hebben we verschillende horren, bijvoorbeeld een hor voor een kantelraam en een hor voor een dakraam
 • Stap 2: Kies het type hor
  Ga je een hor maken, dan moet je kiezen welk type inzethor je wilt, houd rekening met de diepte van het profiel! Een standaard inzethor heeft een profieldiepte van 32mm. Maar mocht je een afwateringsdorpel hebben, dan heb je een profieldiepte van 42mm nodig. De derde keuze is een profieldiepte van 20mm.
 • Stap 3: Stel de hor samen
  Vul de maten de hor in. Kies het type kozijn dat je hebt. Kies het type gaas dat je wilt. En kies ten slotte de kleur van het profiel.

Inmeten van de inzethor

Als je een hor online gaat bestellen, dan is het belangrijk dat je de juiste maten opgeeft. Dit doe je als volgt:

 • Meet altijd tussen de kozijnen in
 • Meet de hoogtemaat op aan zowel de linker- als rechterkant, vul vervolgens de kleinste maat in
 • Meet de breedtemaat op aan zowel de boven- als onderkant, vul hier vervolgens ook de kleinste maat in

Mocht je toch twijfelen over de maten van de nieuwe inzethorren, dan kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag zodat je de juiste maten van je inzethor op maat opmeet.

INZETHORREN ONDERHOUDEN: HOE MOET DAT?

Inzethorren zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Het frame is gemaakt van aluminium, dit gaat zeer lang mee. Het gaas is rotvrij, kleurvast én fijngemaasd. Dit betekent ook dat vuil zich kan hechten aan het oppervlak. Voor een langere levensduur haal je dit vuil eens in de zoveel tijd weg. Dit doe je heel eenvoudig met het zachte mondstuk van de stofzuiger en de stofzuiger op de laagste stand. Hierna kun je met een emmer water zonder zeep en een doekje het overige vuil van het gaas en het frame verwijderen.

Let op dat je geen zeep gebruikt. De chemicaliën in zeep kunnen een vervelende uitwerking hebben op zowel het gaas als het profiel van je hor. Gebruik in plaats van zeep enkel een emmertje lauwwarm water en je vliegenhor in optimale conditie te houden.

De hor monteren

Kenmerkend voor inzethorren is dat deze beschikken over een dunne flens. Hierdoor kan de hor stevig vastgeklemd worden tussen het raam en het kozijn. Een boormachine? Een schroevendraaier? Niet nodig. De kunststof klemveertjes houden de hor goed op zijn plek en zorgt voor een naadloze aansluiting in ieder kozijn.

Hoe wordt een inzethor bevestigd?

Een inzethor wordt bevestigd met een dunne flens. Deze klemt de hor tussen het raam en de kozijn.

Hoe onderhoud ik een hor?

Je kunt de hor heel eenvoudig onderhouden door het regelmatig met een vochtigdoekje af te nemen.

Is een inzethor weersbestendig?

Ja, dankzij de juiste materialen zijn onze horren weersbestendig. Het frame is van aluminium, het gaas is rotvrij en kleurvast.