INZETHOR OP MAAT: STEL ZELF SAMEN MET DE CONFIGURATOR

Wij zijn dé webwinkel als het gaat om maatwerk oplossingen. Een inzethor is er zo één. Een maatwerk oplossing die het verschil kan maken. Verbeter de luchtcirculatie in huis door het plaatsen van een inzethor.

Een inzethor is een ideale toepassing voor ramen die zowel naar binnen als naar buiten kunnen opendraaien. Zelfs voor kiepramen zijn inzethorren een fraaie oplossing. De hor blijft namelijk gewoon zitten. Of het raam nu open is of dicht.

Al onze horren zijn gemaakt van hoogstaand materiaal. Zo ook onze inzethorren. Kenmerkend voor inzethorren is dat deze beschikt over een dunne flens. Hierdoor kan de inzethor stevig vastgeklemd worden tussen het raam en het kozijn. De kunststof klemveertjes houdt de inzethor goed op zijn plek en zorgt voor een naadloze aansluiting in het kozijn. Een voordeel van inzethorren is dat u de boormachine er niet bij hoeft te pakken. Zelfs de schroevendraaier kunt u achterwege laten. De inzethor klemt u namelijk in één beweging gemakkelijk tussen het kozijn.

Type hor Inzethor 19 mm Inzethor 27 mm Inzethor 34 mm Inzethor 43 mm
  Prijs vanaf  ✓ € 75,-  ✓ € 75,-  ✓ € 75,-  ✓ € 85,-
  Diepte  ✓ 19 mm  ✓ 27 mm  ✓ 34 mm  ✓ 43 mm
  Effectieve diepte  ✓ 6 mm  ✓ 13 mm  ✓ 20 mm  ✓ 29 mm
 Maximale B x H  ✓ 1600 x 2400 mm  ✓ 1600 x 2400 mm  ✓ 1600 x 2400 mm  ✓ 1600 x 2400 mm
  Kleuren  ✓ 7 RAL kleuren  ✓ 17 RAL kleuren  ✓ 11 RAL kleuren  ✓ 6 RAL kleuren
  Levertijd  ✓ Binnen een week  ✓ Binnen een week  ✓ Binnen een week  ✓ Binnen een week

INZETHOR MAKEN: GEBRUIK DE CONFIGURATOR?

Een inzethor is een ideale hor voor ramen. U kunt heel eenvoudig uw eigen inzethor maken. Dit doet u met behulp van de configurator. Doorloop de eenvoudige stappen en stel uw inzethor samen:

Stap 1: Kies de toepassing van de hor
Hier kiest u bij welke type raam u een inzethor zoekt.

Stap 2: Kies het type hor
Gaat u een hor maken, dan moet u kiezen welk type inzethor u wilt, houd rekening met de diepte van het profiel! Een standaard inzethor heeft een profieldiepte van 32mm. Maar mocht u een afwateringsdorpel hebben, dan heeft u een profieldiepte van 42mm nodig. De derde keuze is een profieldiepte van 20mm.

Stap 3: Stel de hor samen
Vul de maten de inzethor in. Kies het type kozijn dat u heeft. Kies het type gaas dat u wilt. En kies ten slotte de kleur van het profiel.

Als u deze stappen heeft doorlopen, heeft u succesvol uw eigen inzethor gemaakt. 

INZETHORREN: GESCHIKT VOOR VRIJWEL ELK KOZIJN

Inzethorren voor uw slaapkamer, badkamer of welke ruimte dan ook. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Laten we het verhaal nog mooier maken: de inzethorren zijn óók geschikt voor vrijwel elk kozijn. Of u nu een houten, aluminium of kunststof kozijn hebt, de inzet hor sluit dankzij de klemveertjes naadloos aan op uw kozijn. Weg ongedierte, hallo frisse lucht!

INZETHORREN ONDERHOUDEN: HOE MOET DAT?

Met een inzethor kunt u met een gerust hart uw ramen openzetten tijdens de lente en zomer. Insecten en beesten komen niet naar binnen. Daarnaast kan er geen vuil naar binnen waaien. Inzethorren helpen dus ook met het schoonhouden van het huis!

Inzethorren zijn in principe onderhoudsvrij. Ze zijn weersbestendig en zowel binnen als buiten te gebruiken. Het frame is gemaakt van aluminium, dit gaat zeer lang mee. Het gaas is rotvrij en kleurvast. Het gaas en frame kunt u eenvoudig schoonmaken door het met een vochtig doekje af te nemen.

Daarnaast zijn inzethorren eenvoudig uitneembaar. U kunt deze eenvoudig uit het kozijn trekken zodat u deze kan opbergen voor de winter. Voor kunststof kozijnen zijn er speciale inzethorren met een metalen veer die de inzethor op zijn plaats houdt. Zo blijft uw vliegenhor voor raam in optimale conditie.

Ook op zoek naar hordeur? Bekijk onze plissé hordeuren. 

KAN EEN INZETHOR IN ELK RAAM GEPLAATST WORDEN?

U kunt een inzethor plaatsen in vrijwel ieder raam dat naar binnen opendraait en kiept. Met behulp van de dunne flens klemt de inzethor zich tussen het raam en het kozijn. Heeft u een kantelraam? Dan is een hor voor kantelraam misschien wel iets voor u!

De vliegenhor voor raam is voorzien van kunststof klemveertjes waardoor de inzethor op maat naadloos aansluit in het kozijn. Schroeven of boren in het houtwerk is overbodig geworden. U kunt uw inzethor raam in verschillende kleuren verkrijgen. Zo kunt u kiezen uit onder andere de volgende RAL kleuren:

 • RAL 9010 wit
 • RAL 9016 Verkeerswit
 • RAL 9001 Crème wit
 • RAL 7016 Antraciet
 • RAL 8014 Bruin
 • RAL 6064 Grachtengroen
 • RAL 8022 Zwartbruin
 • RAL 6009 Donkergroen
 • RAL 5011 Staalblauw
 • RAL 3005 Wijnrood

Een hor dakraam is ook zeer prettig als u de warme zolderkamer wilt laten doortochten tijdens de zomer.

Inzethor plaatsen

Het plaatsen van inzethorren is vrij eenvoudig. De inzethor is namelijk eenvoudig in de raamopening te klemmen. Dit maakt schroeven en boren overbodig. Dit maakt de inzethor ideaal voor een draaikiepraam. Het raam kan moeiteloos worden geopend en gesloten als de vliegenhor voor raam bevestigd is. De inzethor op maat kan dus ook op zowel een kunststof, houten of aluminium kozijn worden geplaatst.

Inmeten van de inzethor

Als u een inzethor online gaat bestellen, dan is het natuurlijk belangrijk dat u de juiste maten opgeeft. Het opmeten van een inzethor kunt u het beste als volgt doen:

 • Voor de maten van een inzethor is het belangrijk dat je altijd tussen kozijnen in meet
 • Meet de hoogtemaat voor de inzethor op aan zowel de linker- als rechterkant, vul vervolgens de kleinste maat in
 • Meet de breedtemaat voor de inzethor op aan zowel de boven- als onderkant, vul hier vervolgens ook de kleinste maat in

Mocht u toch twijfelen over de maten van uw nieuwe inzethorren, dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen u graag zodat u de juiste maten van uw inzethor op maat opmeet.

Hoe wordt een inzethor bevestigd?

Een inzethor wordt bevestigd met een dunne flens. Deze klemt de inzethor tussen het raam en de kozijn.

Hoe onderhoud ik een inzethor?

U kunt de inzethor heel eenvoudig onderhouden door het regelmatig met een vochtigdoekje af te nemen.

Is een inzethor weersbestendig?

Ja, dankzij de juiste materialen is een inzethor weersbestendig. Het frame is van aluminium, het gaas is rotvrij en kleurvast. Deze combinatie zorgt ervoor dat een inzethor geschikt is voor elk weer.