DEURHOR
Toepassing:
Plissé hordeur

Stap 1: Type

Plissé hordeur - De originele!

 • Maximale breedte: 1900mm
 • 5 RAL kleuren
Levertijd ca 10 werkdagen.

Plissé hordeur kopen: Gratis bezorging!

Bij horrengigant.nl is de bezorging altijd gratis.

Wat zijn de voordelen van een plissé hordeur?

Nu het voorjaar en de zomer steeds warmer worden is een plissé hordeur niet meer weg te denken. Het houdt vervelende insecten zomers tegen terwijl de voor- of achterdeur open kan blijven staan. Een plissé hordeur kun je op elke gewenste stand dichtdoen. De deur klapt niet dicht. De voordelen van een plissé hordeur op een rij:

 • Insecten blijven buiten
 • Eenvoudig te monteren en te bedienen
 • Deur kan open blijven staan in voorjaar en zomer
 • Geschikt voor draaideuren, schuifpui en openslaande deuren

Voor welk kozijn is een plissé hordeur geschikt?

Een plissé hordeur is alleen geschikt voor houten kozijnen. Wil je liever niet boren omdat je aluminium of kunststof kozijnen hebt? Kies dan voor montage via dubbelzijdig tape. Dit tape is verkrijgbaar bij diverse bouwmarkten.

Hoe meet ik het kozijn voor een plissé hordeur?

Zowel bij montage in, als montage op het kozijn, meet je de breedte tussen het kozijn. Bij het invullen van de breedte berekent onze configurator zelf de buitenmaat. De hoogte meet je vanaf de vloer tot de onderzijde van de bovenste kozijnstijl.

 • Zorg dat je altijd tussen de kozijnen de maten van de plissé hordeur opmeet
 • Meet de hoogte aan zowel de linker- als rechterkant van de plissé horren
 • Meet de breedte aan zowel de boven- als onderkant van de plissé horren
 • Voer vervolgens de kleinst gemeten maat in bij de configurator om de plissé hordeuren te bestellen

Hoe bestel ik een plissé hordeur op maat?

Het is heel eenvoudig een plissé hordeur op maat te bestellen:

 1. Kies het type deur
 2. Vul de maten in en kies de kleur
 3. De plissé hordeur wordt op maat besteld

Hoeveel jaar garantie zit er op een plissé hordeur?

Op de plissé hordeuren zit een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Hoe plaats ik een plissé hordeur?

Als je klaar bent met het samenstellen van je plissé hordeur, dan maken wij de hor geheel op maat. Je hoeft de hor op maat enkel nog zelf te plaatsen. Het plaatsen van een hordeur is heel eenvoudig als je de stappen van de montagehandleiding nauwkeurig opvolgt. Bij de bestelling van een hordeur krijg je de juiste montagehandleiding opgestuurd.

Wat is een plissé hordeur?

Een plissé hordeur is één van de meest ingenieuze maatwerkoplossingen. De combinatie van gevouwen gaas, zeer sterke stabilisatiekoorden en een aluminium frame vindt zijn oorsprong in Japan. De meest opvallende eigenschap van deze innovatieve hordeur is dat het gaas gevouwen kan worden in plaats van opgerold. Hierdoor kunnen de plissé hordeuren wel tegen een stootje. Je kunt deze hordeuren in alle jaargetijden zowel binnen als buiten het huis laten hangen.

Een plissé hordeur dat heel elegant opvouwt in plaats van oprolt, dat is te danken aan het handige plisserende systeem. De roots van de plissé hordeuren liggen in Japan. En dat is niet heel verrassend, daar Japan bekend staat om haar elegantie en orde. Dit type hordeur is erg gebruiksvriendelijk. Bang te zijn voor een deur in het gezicht is niet nodig; de plissé hordeur schuift heel soepel over de ondergeleider. Zowel het schuifsysteem als de plisserende hor maken de plissé hordeur tot een razend populair item in de horrenwereld.

Hoe houd ik mijn plissé hordeur schoon?

Door eens in de zoveel tijd een vochtige doek over de ondergeleider te halen zorg je voor een langere levensdeur van de hordeur plissé. Het onderhouden van de hordeur gaat als volgt:

 • Maak een doekje nat
 • Haal het doekje langs het gaas van de horren deur
 • Het gaas van de horren deur droogt vanzelf op
 • Het frame van de hordeur plissé is ook eenvoudig schoon te maken met een nat doekje

Het is ook mogelijk om de plissé hordeur op maat op te ruimen tijdens de herfst en winter. Het is zeer eenvoudig om een plissé hordeur te demonteren. De hordeur beschikt over handige montageclips, hierdoor kan de hordeur eenvoudig worden opgeborgen. Het terugplaatsen van de hordeur van plissé is hierdoor ook zeer eenvoudig.

Kunnen plissé hordeuren ook buiten gebruikt worden?

Ja, plissé hordeuren zijn zowel geschikt voor buiten als voor binnen. Wordt de hordeur voor buiten gebruikt, maak de hordeur dan regelmatig schoon. Met name de ondergeleider.

Onze plissé hordeuren zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen daardoor het gehele jaar door zowel binnen als buiten worden gebruikt. De hordeuren van plissé zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die praktisch onderhoudsvrij zijn. Toch is het verstandig om de plissé hordeur eens in de zoveel tijd aan een kleine onderhoudsbeurt te onderwerpen. Ontdoe het gaas eens in de zoveel maanden van pluis en vuil door de borstel van de stofzuiger op de laagste stand over het gaas te halen en maak minstens eens in het jaar de ondergeleider schoon met een doek met lauwwarm water zonder reiniggingsmiddelen. Hierdoor kun je er zekerder van zijn dat de plissé hordeur probleemloos blijft werken. Pleeg je regelmatig onderhoud aan jouw plissé hordeuren? Dan verleng je de levensduur aanzienlijk.

De plissé hordeur is eenvoudig zelf te plaatsen en past in vrijwel ieder kozijn. Mede door het grote aanbod in maatvoering is er voor iedere deur een oplossing. Plissé hordeur systemen zijn ideaal in situaties waarbij een grote breedte wordt overbrugd. Met een hordeur is het ook mogelijk om een grote deur te creëren. Dit kan door een zogenaamde koppelprofiel, waardoor meerdere hordeuren op maat worden samengevoegd.