RAAMHOR OP MAAT: GRATIS THUISBEZORGD

Tijdens de lente en de zomer is het lekker om de ramen en deuren op te zetten. Maar dit komt helaas ook met een groot nadeel, insecten en beesten komen naar binnen. De meest gebruikte oplossing is een raamhor. Er is altijd een passende hor voor raam te vinden. Of het nu een draai- of kiepraam is of een raam dat naar buiten draait, het is altijd mogelijk om een raamhor op maat te plaatsen.

Raamhorren voorkomen dat vervelende insecten en beesten binnenkomen die steken en zoemen. Een hor raam zorgt ervoor dat geen enkel insect ongewenst naar binnenvliegt. Bij HorrenGigant vind je verschillende horren voor raam. Met behulp van de configurator stel je je persoonlijke raamhorren op maat eenvoudig samen.

We hebben verschillende raamhorren voor verschillende toepassingen:

Raamrolhorren:

De raam rolhor voor binnen is geschikt voor een dakraam binnen en een draairaam naar buiten. De raam rolhor voor buiten is geschikt voor een draaikiep-raam & een draairaam naar binnen.

Voorzethorren:

De voorzethor voor binnen is geschikt voor een dakraam binnen en een draairaam naar buiten. De voorzethor voor buiten is geschikt voor een draairaam naar binnen.

Raaminklemhor:

Deze hor is geschikt voor draaikiep-ramen

WAT VOOR RAAMHORREN ZIJN ER?

Net zoals er vele verschillende type ramen zijn, zijn er ook verschillende type raamhorren:

 • Rolhorren
  Je kunt een raamrolhor verkrijgen in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Zo kan er gekozen worden voor een rolhor raam met of zonder gaasopsluiting.
 • Inklemhorren
  Dit type hor raam past in vrijwel elk raam dat naar binnen opendraait of kiept. Door de dunne flens zet de inklemhor zich vast tussen het raam en het kozijn. Schroeven en boren is hierdoor overbodig. Het is wel verstandig om horren op maat te laten maken als je voor een inklemhor kiest.
 • Voorzethor
  Een voorzethor is voor ramen die naar buiten en binnen draaien. Deze hor voor raam wordt vaak geplaatst bij ramen die minder intensief gebruikt worden. Deze raamhorren zijn eenvoudig te plaatsen en uit te nemen op het kozijn.
 • Voorzethor plissé unit
  Hier geldt hetzelfde als voor een normale voorzethor, alleen heeft deze hor raam geplisseerd gaas. Deze wordt vaak gebruikt bij een schuin dak of een velux dakraam.
 • Inklemhor plissé unit
  Hier geldt hetzelfde als voor een normale inklemhor, het verschil is alleen dat dit een plisse hor raam is.

RAAMHORREN OP MAAT SAMENSTELLEN

Je kunt bij HorrenGigant je eigen raamhorren op maat samenstellen. Dit kan eenvoudig met onze configurator. Hiermee stel je in een paar eenvoudige stappen je eigen raamhor op maat samen.

 1. Kies als eerste de toepassing van de raamhor
  Is het een hor voor draaikiepraam, een hor voor dakraam binnen, een hor voor draairaam naar buiten of een hor voor schuifraam. Per type raam ziet je vervolgens wat de mogelijkheden zijn qua raamhorren. Hier kun je ook direct een keuze in maken.
 2. Kies het type hor dat je wilt
  De keuzes die je hier kunt maken, zijn afhankelijk van het type raamhor dat je gekozen hebt in stap 1.
 3. Kies de maten en de kleur van de horramen
  Afhankelijk van de eerder gemaakte keuzes kun je hier de maten invoeren, type gaas, type kozijn en de kleur van het profiel van de horren raam.

Bekijk ook eens onze plissé hordeur.

HOR VOOR EEN RAAM KOPEN BIJ HORRENGIGANT: DE VOORDELEN

Als je kiest voor de raamhorren van HorrenGigant dan profiteer je van meerdere voordelen:

 • Je hor voor raam wordt gratis bij je thuisbezorgd
 • Zelf je raamhor maken met onze configurator
 • Hoge kwaliteit voor spot goedkope prijzen
 • Op maat gemaakte raamhorren, waaronder de raam voorzethor en de inzethorren.

Verschillende kleuren raamhorren

Je kunt je raamhorren zelf maken en eenvoudig samenstellen met behulp van onze configurator. Wist je dat je ook je eigen kleur kunt kiezen? Je kunt kiezen uit de volgende RAL kleuren:

 • RAL 9010 wit
 • RAL 3005 Wijnrood
 • RAL 9016 Verkeerswit
 • RAL 9006 Zilvergrijs
 • RAL 9001 Crème wit
 • RAL 5011 Staalblauw
 • RAL 7016 Antraciet
 • RAL 6009 Donkergroen
 • RAL 8014 Bruin
 • RAL 8022 Zwartbruin
 • RAL 6064 Grachtengroen

Kies de kleur die het beste bij je huis past en horramen worden op maat gemaakt met de gewenste kleur!

Raamhor maken: Meet goed op

Raamhorren zelf maken is niet iets wat je iedere dag doet. Gelukkig hebt je de beschikking over onze configurator waarmee je zelf eenvoudig en snel een raamhor kunt maken. Bij een raamhor maken is het ontzettend belangrijk dat je de juiste maten opmeet. Want als de raamhor te klein is, dan past het niet in het kozijn. En met te grote maten past een raamhor natuurlijk ook niet. Dus ga je een horraam maken, meet dan op de juiste manier op:

 • Meet altijd tussen de kozijnen
 • Meet links en rechts de hoogte
 • Meet boven en beneden de breedte
 • Voer de kleinste maten in bij de configurator
 • Voor montage op het kozijn worden er extra centimeters opgeteld

Als je hulp nodig hebt bij het opmeten van de hor raam of de rolhor raam, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons YouTube-kanaal bekijken voor handige inmeettips voor de insectenhor raam!

> Bekijk ook eens de raam plissé hor

Raamhorren: voor zowel naar binnen- als naar buiten draaiend raam

Voor allerlei ramen is er een passende raamhor te vinden. Zo ook voor naar binnen draaiende ramen én naar buiten draaiende ramen. Voor een naar binnen draaiend raam is een inzethor als hor voor raam ideaal. Een voorzethor is bijvoorbeeld weer handig voor een naar buiten draaiend raam.

Zo is er voor elk type raam wel een passende raamhor te vinden.

Welke soorten raamhorren verkopen jullie?

Voor raamhorren zijn de volgende horren geschikt: rolhorren, inklemhorren, voorzethorren, voorzethor plissé unit, inklemhor plissé unit. Welke type hor je kiest is afhankelijk van het type raam. Lees meer hierover op onze website.

Hoe meet ik de maat op voor de raamhor?

Meet altijd nauwkeurig tussen de kozijnen. Daarnaast is het belangrijk om beide zijden te meten van de hoogte en de breedte. Kies vervolgens de kleinste maat van de hoogte en de kleinste maat van de breedte. Neem gerust contact op als je hulp nodig heeft bij het samenstellen van de raamhorren..

Hoe snel wordt de raamhor thuis bezorgd?

De meeste raamhorren worden binnen 5 werkdagen bij je thuis bezorgd. De raamrolhor Deluxe doet er iets langer over: 10 tot 15 werkdagen.