Rolhor

Een van de meest gebruikte oplossingen voor een raam is een rolhor. De rolhor is zowel in het kozijn als op het kozijn te monteren. Een rolhor is de ideale oplossing voor draai-kiepramen en naar buiten draaiende ramen. Bekijkt u deze korte filmpjes voor meer uitleg over onze kwaliteits rolhoren.
Type hor Raamrolhor BASIS Raamrolhor TZIPPA Raamrolhor Deluxe
  Prijs vanaf  ✓ vanaf € 92,-  ✓ vanaf € 152,-  ✓ vanaf € 152,-
  Bediening  ✓ Goed  ✓ Best getest & degelijk  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Basic  ✓ Sterk  ✓ Sterk
  Kleuren omlijsting  ✓ 3 RAL standaardkleuren  ✓ 8 RAL standaardkleuren  ✓ 5 RAL standaardkleuren
  Gaasopsluiting  ✓ Nee  ✓ Ja  ✓ Ja
  Levertijd  ✓ 5 werkdagen  ✓ 5 werkdagen!  ✓ 10 to 15 werkdagen

Verschillende kwaliteiten rolhorren

Een rolhor is er in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Bij rolhorren kunt u kiezen voor een rolhor met gaasopsluiting of een rolhor zonder gaasopsluiting. Als u kiest voor een hor met gaasopsluiting zal het gaas nooit uit de geleiding kunnen waaien of op een andere manier open komen te staan. De raamopening zal dus altijd afgesloten blijven voor hinderlijke insecten. Als u een schuifpui heeft is het verstandig om een hor voor schuifpui te nemen in plaats van een rolhor.

Rolhor verkrijgbaar in diverse kleuren

De rolhor is er in verschillende standaard RAL kleuren verkrijgbaar, waaronder:

  • RAL 5011 Staalblauw
  • RAL 6009 Donkergroen
  • RAL 7016 Antraciet
  • RAL 8022 Zwart bruin
  • RAL 9001 Crème wit
  • RAL 9006 Zilvergrijs
  • RAL 9010 Wit
  • RAL 8014 Bruin

U kunt ook zelf een RAL kleur naar wens invoeren als u de RAL code weet. Wist u ook dat u uw rolhor kan uitvoeren met pollengaas of met een gaas met motief? Met een pollengaas beschermd uw rolhor ook tegen vervelende pollen die u verkouden maken als u last heeft van hooikoorts. 


Veel gestelde vragen

Schiet de rolhor zomaar omhoog?

In principe schiet een rolhor omhoog als deze wordt losgelaten. Maar het is ook mogelijk om een rolhor te installeren met een veervertrager. Hiermee schiet de hor niet omhoog, maar gaat dit op een automatische en geleidelijke manier.

Kan ik de rolhorren eenvoudig opbergen?

Als de zomer is afgelopen en de insecten weer zijn verdwenen kunt u het gaas weer oprollen in de cassette. De rolhor staat vervolgens niet in de weg. Zo kunt u de hor in het voorjaar weer eenvoudig gebruiken. Dit is het groten voordeel van een rolhor als raamhor.

Is de rolhor eenvoudig schoon te houden?

Een rolhor is eenvoudig schoon te houden. Met een natte doek kan de treklijst worden schoongemaakt. 

Valt de rolhor erg op?

De rolhor kan in de dag worden geplaatst. Dit houdt in dat de rolhor in het kozijn hangt. Hierdoor valt deze niet op. Hiervoor moeten de maten echter nauwkeurig worden opgemeten.  

Rolhorren onderhouden

Zoals voor veel dingen geldt, geldt voor horren ook; hoe beter het wordt onderhouden, hoe langer het mee gaat. Gelukkig is het zo dat een rolhor praktisch onderhoudsvrij is. Even een doekje eroverheen halen en de rolhor blijft goed. Het gaas is namelijk rotvrij. Dit zorgt ervoor dat u de rolhor kunt oprollen terwijl deze nog nat of vochtig is. Het water verdwijnt vanzelf wanneer u de hor weer laat zakken. Is een rolhor toch niet helemaal wat u zoekt? bekijk dan eens de schuifhor.