Rolhor op maat: Gebruik de configurator!

Een van de meest gebruikte oplossingen voor een raam is een rolhor op maat. De rolhor op maat is zowel in het kozijn als op het kozijn te monteren. Een rolhor op maat maken is de ideale oplossing voor draai-kiepramen en naar buiten draaiende ramen. Bekijkt u deze korte filmpjes voor meer uitleg over onze kwaliteits rolhoren.
Type hor Raamrolhor BASIS Raamrolhor TZIPPA Raamrolhor Deluxe
  Prijs vanaf  ✓ vanaf € 92,-  ✓ vanaf € 152,-  ✓ vanaf € 152,-
  Bediening  ✓ Goed  ✓ Best getest & degelijk  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Basic  ✓ Sterk  ✓ Sterk
  Kleuren omlijsting  ✓ 3 RAL standaardkleuren  ✓ 8 RAL standaardkleuren  ✓ 5 RAL standaardkleuren
  Gaasopsluiting  ✓ Nee  ✓ Ja  ✓ Ja
  Levertijd  ✓ 5 werkdagen  ✓ 5 werkdagen!  ✓ 10 to 15 werkdagen

Verschillende kwaliteiten rolhorren op maat

Een rolhor op maat is er in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Bij rolhorren op maat kunt u kiezen voor een rolhor met gaasopsluiting of een rolhor zonder gaasopsluiting. Als u kiest voor een hor met gaasopsluiting zal het gaas nooit uit de geleiding kunnen waaien of op een andere manier open komen te staan. De raamopening zal dus altijd afgesloten blijven voor hinderlijke insecten. Als u een schuifpui heeft is het verstandig om een hor voor schuifpui te nemen in plaats van een rolhor. Het is overigens ook mogelijk om rolhorren op maat als hordeuren te gebruiken.

Rolhor op maat verkrijgbaar in diverse kleuren

De rolhor op maat is er in verschillende standaard RAL kleuren verkrijgbaar, waaronder:

  • RAL 5011 Staalblauw
  • RAL 6009 Donkergroen
  • RAL 7016 Antraciet
  • RAL 8022 Zwart bruin
  • RAL 9001 Crème wit
  • RAL 9006 Zilvergrijs
  • RAL 9010 Wit
  • RAL 8014 Bruin

U kunt ook zelf een RAL kleur naar wens invoeren als u de RAL code weet. Wist u ook dat u uw rolhor op maat kan uitvoeren met pollengaas of met een gaas met motief? Met een pollengaas voorkomt uw rolhor op maat dat vervelende pollen u verkouden maken als u last heeft van hooikoorts. 

Veel gestelde vragen

Schiet de rolhor op maat zomaar omhoog?

In principe schiet een rolhor op maat omhoog als deze wordt losgelaten. Maar het is ook mogelijk om een rolhor te installeren met een veervertrager. Hiermee schiet de hor niet omhoog, maar gaat dit op een automatische en geleidelijke manier.

Kan ik de rolhorren op maat eenvoudig opbergen?

Als de zomer is afgelopen en de insecten weer zijn verdwenen kunt u het gaas weer oprollen in de cassette. De rolhor op maat staat vervolgens niet in de weg. Zo kunt u de hor in het voorjaar weer eenvoudig gebruiken. Dit is het groten voordeel van een rolhor op maat als raamhor.

Is de rolhor op maat eenvoudig schoon te houden?

Een rolhor op maat is eenvoudig schoon te houden. Met een natte doek kan de treklijst worden schoongemaakt. 

Valt de rolhor erg op?

De rolhor op maat kan in de dag worden geplaatst. Dit houdt in dat de rolhor op maat in het kozijn hangt. Hierdoor valt deze niet op. Hiervoor moeten de maten echter nauwkeurig worden opgemeten.  

Rolhorren onderhouden

Zoals voor veel dingen geldt, geldt voor horren ook; hoe beter het wordt onderhouden, hoe langer het mee gaat. Gelukkig is het zo dat een rolhor op maat praktisch onderhoudsvrij is. Even een doekje eroverheen halen en de rolhor op maat blijft goed. Het gaas is namelijk rotvrij. Dit zorgt ervoor dat u de rolhor op maat kunt oprollen terwijl deze nog nat of vochtig is. Het water verdwijnt vanzelf wanneer u de hor weer laat zakken. Is een rolhor op maat toch niet helemaal wat u zoekt? bekijk dan eens de schuifhor.

> Profiteer nu van gratis verzending: Bestel ook een inzethor!