Hor voor een uitzetraam: Kies voor maatwerk of standaardmaten

Vliegen, muggen, wespen, pluisjes en stof. Allemaal ongedierte en rommel dat je te allen tijde niet in je huis wilt hebben. Een hor voor een uitzetraam is een ideale oplossing om dit alles buiten te houden. Uitzetraam open, hor ervoor en frisse lucht zónder insecten. Zeker op warme zomerdagen is dit gewenst. Een hor voor een uitzetraam kan wel eens een uitdaging zijn. Het is vaak een specifieke maat. Bij ons stel je een hor voor een uitzetraam zelf samen met de juiste afmetingen. Het is ook mogelijk om bij ons standaard horren te bestellen.

Welke hor past in een uitzetraam?

Een uitzetraam is een naar buiten draaiend raam dat vaak wordt gebruikt bij kleinere ramen. Vaak zie je dit type ramen zitten boven een deur. Met een uitzetraam zorgt je voor voldoende ventilatie in uw woning. De meeste mensen laten een uitzetraam vaak openstaan. Juist daarom is het ook van belang om dit kleine raampje te voorzien van een hor.

Voor een uitzetraam horraam heb je verschillende mogelijkheden. Kies voor een hor die toepasbaar is op een draairaam die naar buiten opent. De soorten horren die op zo’n raam passen zijn een rolhor of een plissé hor.

Standaard maat horren voor uitzetramen

De rolhor én de plissé hor zijn horren die passen bij uitzetramen. Deze horren zijn zowel verkrijgbaar in standaard maten als in maatwerk. Kies je voor een standaard variant, dan heb je de keuze uit verschillende vormen van insectenwering en – indien gewenst – een verduisteringsgordijn. Soms kan het voorkomen dat je tussen de standaard maten niet de gewenste maatvoering ziet. Weet dan dat de S500 rolhor in de hoogte en de S700 rolhor in de hoogte en breedte zelf op maat te maken zijn.

Hoe werkt de configurator?

Je kunt zelf een hor maken voor uitzetraam in onze configurator. Zo bepaal je helemaal zelf de maten maar ook de kleuren en het type gaas. De configurator werkt heel eenvoudig en is overigens geschikt voor allerlei type horren. In een paar stappen maak je een hor voor een uitzetraam:

  • Voer de maten in: meet nauwkeurig de maten tussen het venster op
  • Kies de profielkleur: je hebt keuze uit verschillende standaard RAL-kleuren
  • Kies het type gaas: ga bijvoorbeeld voor standaard zwart gaas of kies voor anti-pollengaas tegen hooikoorts

Hor maken voor uitzetraam: vraag een offerte aan

Kom je er niet helemaal uit via de configurator of heb je een andere kleur in gedachten die past in jouw interieur? We kunnen altijd een offerte voor je maken. Samen met onze experts zoek je de mooiste horren uit die perfect aansluiten bij jouw wensen. Met hun jarenlange ervaring hebben de specialisten vaak goeie ideeën. Wij zijn er voor je, dus maak er vooral gebruik van!

 

Bekijk ook eens: