Stap 1: Toepassing

Maak een keuze voor het raam waar de rolhor in komt.
Het soort raam bepaalt of u een rolhor binnen of buiten nodig heeft. Meer informatie over rolhorren leest u hieronder.

Wat is uw type raam?

Draairaam naar buiten
Vanaf
€ 54,76
Dakraam binnen
Vanaf
€ 54,76
Draaikiep-raam
Vanaf
€ 75,00
Draairaam naar binnen
Vanaf
€ 54,76

WAAROM KIEZEN VOOR EEN ROLHOR

Als het zomer is dan wil iedereen graag de ramen openzetten maar geen insecten en beestjes binnenlaten. De rolhor is de ideale oplossing voor draaikiepramen, ramen die naar buiten draaien, naar binnen draaien en dakramen. De rolhor kan zowel in het kozijn als op het kozijn gemonteerd worden.
Rolhorren zijn zeer eenvoudig te plaatsen, net zoals bij inklemhorren en inzethorren zijn er namelijk geen schroeven nodig en is boren overbodig. Rolhorren hebben het grote voordeel dat ze het hele jaar door kunnen blijven zitten.

ROLHOR OP MAAT SAMENSTELLEN

Rolhorren bestelt u snel en eenvoudig met behulp van de configurator. Binnen drie stappen heeft u uw rolhor op maat samengesteld, een rolhor op maat maken was nog nooit zo eenvoudig:

Stap 1: Kies het type raam

selecteer een raam voor de rolhor. U heeft een keuze uit: een draaikiepraam, dakraam binnen, draairaam naar buiten en draairaam naar binnen.

Stap 2: Kies het type hor

U kunt kiezen voor de raam rolhor Basis, de raam rolhor Tzippa en Tzippa mini.

Stap 3: Maat en kleur

Stel hier uw rolhor op maat samen. Kies als eerste of de rolhor in óf op het kozijn gemonteerd wordt en vul de maten in. Daarna kunt u een kleur kiezen. De rolhor is in verschillende standaard RALkleuren verkrijgbaar. Ook is het mogelijk de rolhor in een RAL kleur naar keuze te laten maken. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht en de levertijd wordt iets langer.

Als u de stappen heeft doorlopen dan krijgt u een overzicht van de rolhor prijs en kunt u uw bestelling afronden.

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN DE ROLHORREN

De rolhor Basis is, zoals de naam al zegt een basis rolhor. Het heeft pushlock, softraise en windvaste geleiders.
Rolhor Tzippa heeft standaard gaasopsluiting. Dit betekent dat de hor nooit uit de geleiders kan waaien en uw kamer altijd goed beschermd tegen insecten. Net als de rolhor Basis heeft ook deze rolhor pushlock en softraise. De rolhor is hierdoor makkelijk te vergrendelen en te ontgrendelen zonder ontgrendelingsschuifjes.

VOORDELEN VAN EEN ROLHOR

Als de raam rolhor niet meer nodig is vanwege de herfst en winter, dan kan deze opgerold in het raam blijven. Deze hoeft dus niet worden opgeruimd. In het voorjaar kan de rolhor weer probleemloos in gebruik worden genomen. Wilt u een alternatief op de raam rolhor? Bekijk dan eens de schuifhor op maat.

Rolhorren voor ramen zijn verkrijgbaar in verschillende RAL kleuren, waaronder:

 • RAL 5011 Staalblauw
 • RAL 6009 Donkergroen
 • RAL 7016 Antraciet
 • RAL 8022 Zwartbruin
 • RAL 9001 Crème wit
 • RAL 9006 Zilvergrijs
 • RAL 9010 wit
 • RAL 8014 Bruin

ROLHOR SCHOONMAKEN

Een raam rolhor onderhouden is zeer eenvoudig. Het gaas is rotvrij en kan met een simpel doekje worden schoongemaakt. Het frame is gemakkelijk schoon te maken met een nat doekje. Het voordeel van een rolhor is dat deze kan worden opgerold terwijl het gaas nog nat is. Het eventuele water verdwijnt vanzelf wanneer de rol wordt uitgerold.

TIPS VOOR HET SAMENSTELLEN VAN EEN RAAM ROLHOR

Als u uw raam rolhor wilt samenstellen, dan delen wij graag een aantal tips.

Hoeveel horren heeft u nodig?

Een rolhor wilt u waarschijnlijk bestellen voor een raam die u vaak open heeft, zoals bijvoorbeeld uw slaapkamerraam op warme zomerdagen. Vergeet niet de ramen in andere ruimtes die u graag wilt openzetten. Denk aan een raam in de woonkamer of keuken. Hiervoor kan het handig zijn om een voorzet- of inzethor te plaatsen.

Kies de juiste kleur

De witte rolhor is de meest populaire kleur voor de hor. Maar het kan zo zijn dat dit niet mooi staat bij uw kozijn of bij de rest van uw interieur. Daarom kunt u kiezen uit meerdere kleuren. Kies een kleur die het beste bij uw persoonlijke wensen past.

Meet op de juiste manier in

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat de juiste maten van de rol vliegenhor worden opgemeten. Voor een rolhor voor raam doet u dit als volgt:

 1. Meet altijd tussen kozijnen
 2. Meet links en rechts de hoogtemaat op
 3. Meet boven en beneden breedtemaat op
 4. Voer vervolgens de kleinste maten in bij de configurator

Profiteer van een scherpe prijs en gratis verzending: Bekijk ook eens onze deurhorren voor de beste oplossing tegen insecten!