ROLHOR KOPEN: GEBRUIK DE CONFIGURATOR

Als het zomer is dan wilt iedereen graag zijn ramen openzetten. Maar in ruil daarvoor wilt niemand insecten en beesten naar binnen laten. De rolhor is de ideale oplossing voor ramen die openslaan of naar buiten draaien. Rolhorren zijn daarnaast een van de meest populaire keuzes voor het raam. De rolhor kan in zowel het kozijn als op het kozijn gemonteerd worden.

Rolhorren zijn zeer eenvoudig te plaatsen, net zoals bij inklemhorren en inzethorren zijn er namelijk geen schroeven nodig en is boren overbodig. Rolhorren hebben het grote voordeel dat ze het hele jaar door kunnen blijven hangen.

ROLHOR OP MAAT SAMENSTELLEN

Rolhorren bestel je snel en eenvoudig met behulp van de configurator. Binnen een paar stappen heb je een nieuwe rolhor op maat samengesteld, een rolhor op maat maken was nog nooit zo eenvoudig:

 1. Kies het type hor    
 2. Stel hier je rolhor op maat samen. Kies als eerste of de rolhor in óf op het kozijn gemonteerd wordt. Als de maten zeer nauwkeurig gemeten zijn kan de rolhor raam in het kozijn geplaatst worden. Daarna kun je de maten van de rolhor raam invoeren en een kleur kiezen. De rolhor is er in verschillende standaard RALkleuren maar de rolhor is ook in iedere gewenste RALkleur te verkrijgen.

Als je de stappen hebt doorlopen, dan krijg je een overzicht van de rolhor prijs en kun je de bestelling afronden.

VERSCHILLENDE ROLHORREN BIJ HORRENGIGANT

Bij ons ons kun je rolhorren in verschillende uitvoeringen verkrijgen. Zo kun je kiezen uit een rolhor met gaasopsluiting of een rolhor zonder gaasopsluiting. Met een gaasopsluiting wordt het onmogelijk dat het gaas openwaait of op een andere manier open komt te staan. Vervelende beesten en insecten komen er dus niet in!

Naar raamrolhorren hebben wij uiteraard ook horren voor deuren. Zo is de hordeur Plissé een ideale oplossing om insecten buiten de deur te houden!

RAAM ROLHOR ONDERHOUDEN

Een raam rolhor onderhouden is zeer eenvoudig. Het gaas is rotvrij en kan met een simpel doekje worden schoongemaakt. Het frame is ook eenvoudig schoon te maken met een nat doekje. Het voordeel van een rolhor raam is dat deze kan worden opgerold terwijl het gaas nog nat is. Het eventuele water verdwijnt vanzelf wanneer de rol wordt uitgerold.

Rolhorren voor ramen kunnen, net zoals een rolhor voor schuifpui, het gehele jaar blijven hangen. Als de raam rolhor niet meer nodig is vanwege de herfst en winter, dan kan deze gewoon opgerold bij het raam blijven. Deze hoeft dus niet worden opgeruimd. In het voorjaar kan de rolhor raam weer probleemloos in gebruik worden genomen. Wil je een alternatief op de raam rolhor? Bekijk dan eens de schuifhor op maat.  Rolhorren voor ramen zijn verkrijgbaar in verschillende RAL kleuren, waaronder:

 • RAL 5011 Staalblauw
 • RAL 6009 Donkergroen
 • RAL 7016 Antraciet
 • RAL 8022 Zwartbruin 
 • RAL 9001 Crème wit
 • RAL 9006 Zilvergrijs
 • RAL 9010 wit
 • RAL 8014 Bruin

Type 'Basis'

Tips voor het samenstellen van een raam rolhor

Als je zelf je raam rolhor wilt samenstellen, dan delen wij graag een aantal tips.

 • Op welke plaatsen heb je een rolhor voor het raam nodig?

Een rolhor voor raam wil je waarschijnlijk bestellen voor een raam die je vaak open hebt, zoals bijvoorbeeld je slaapkamerraam op warme zomerdagen. Maar vergeet niet na te denken over rolhor ramen voor al de andere ramen die je graag wilt openzetten. Denk aan een raam in de woonkamer of keuken.

 • Kies een goede kleur

De witte rolhor ramen is de meest populaire kleur voor de hor. Maar het kan ook zo zijn dat dit niet mooi staat bij het kozijn of bij de rest van het interieur. Daarom kun je bij ons kiezen uit meerdere kleuren. Kies een kleur die het beste bij jouw persoonlijke wensen past.

 • Meet de juiste maten op

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat de juiste maten van de rol vliegenhor worden opgemeten. Voor een rolhor voor raam doe je dit als volgt:

 1. Meet altijd tussen kozijnen
 2. Meet links en rechts de hoogtemaat op
 3. Meet boven en beneden breedtemaat op
 4. Voer vervolgens de kleinste maten in bij de configurator

> Profiteer van een scherpe prijs en gratis verzending: Bekijk ook eens onze deurhorren voor de beste oplossing tegen insecten!

Hoe plaats ik deze rolhor?

De rolhorren zijn eenvoudig te plaatsen met een klem. Boren of schroeven in het kozijn is dus niet nodig. De rolhor kan daarnaast in het kozijn en óp het kozijn gemonteerd worden.

Voor welk type raam is deze hor geschikt?

Deze rolhor is geschikt voor een draaikiepraam, een dakraam binnen of een draairaam naar buiten.

Hoe onderhoud ik een rolhor voor het raam?

Dit is een onderhoudsarme hor. Haal om de zoveel tijd een vochtige doek over het frame en het gaas. Het gaas hoeft niet droog gemaakt te worden na het schoonmaken. Overtollig water droogt vanzelf op.