Pollenhor maken: pollenwerende horren op maat

Tijdens de bloeiperiode van bomen, grassen en planten krijgen veel mensen last van hooikoorts. De zon in combinatie met de wind zorgen er voor dat de pollen de door lucht worden geslingerd en dat hooikoortsklachten optreden. Heb je last van rondvliegende pollen? Maak met behulp van de configurator een anti pollen hor. Deze horren zijn geschikt tegen pollen vanwege het extra fijne pollengaas. Met de speciale afwerklaag op het gaasdoek blijft het mogelijk om uw huis koel te ventileren, maar de binnenkomst van pollen voor 100% te blokkeren.

Type hor Raamrolhor BASIS Raamrolhor TZIPPA Raamrolhor Deluxe
  Prijs vanaf  ✓ vanaf € 92,-  ✓ vanaf € 152,-  ✓ vanaf € 152,-
  Bediening  ✓ Goed  ✓ Best getest & degelijk  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Basic  ✓ Sterk  ✓ Sterk
  Kleuren omlijsting  ✓ 3 RAL standaardkleuren  ✓ 8 RAL standaardkleuren  ✓ 5 RAL standaardkleuren
  Gaasopsluiting  ✓ Nee  ✓ Ja  ✓ Ja
  Levertijd  ✓ 5 werkdagen  ✓ 5 werkdagen!  ✓ 10 to 15 werkdagen

 

Anti pollen hor: speciaal pollenwerend gaas

Het merendeel van de horren aanbieders beweert dat alle horren pollenwerend zijn. In de praktijk blijkt dat dit niet het geval is. Reden hiervoor is dat het horgaas een speciale afwerklaag nodig heeft voor het 100% pollenwerend is. De horren met pollenfilter zijn gemaakt van zeer fijn geweven gaas. Het voordeel van Horrengigant is dat deze horren tegen pollen luchtdoorlatend zijn, dit houdt in dat de frisse buitenlucht wel nog steeds door de hor wordt geventileerd maar dat u verder geen last heeft van de rondvliegende pollen. De pollenwerende horren zijn in verschillende vormen verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld de raam rolhor, inzethor of de hordeur op maat.

Over het algemeen loopt het hooikoortsseizoen van januari tot en met begin oktober. Deze periode is afhankelijke van de bloeiperiode van planten, bloemen en grassen. De bloeiperiode in combinatie met warme temperaturen + wind zorgt ervoor dat de pollen door de lucht worden verspreid. Pollenwerende horren zijn een uitstekende aanvulling op de bescherming tegen de pollen. Geniet meer van de warme zomermaanden en bereken nu online uw hor tegen pollen. Maak gebruik van de handige configurator en bereken direct de prijs!

Bekijk ook eens onze rolhordeuren en plissé hordeuren op maat.

Type hor Plissé hordeur SUAVE Plissé hordeur
  Prijs vanaf  ✓ Vanaf € 210,-  ✓ Vanaf € 210,-
  Bediening  ✓ Best getest & Goed  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Sterk & 50% stiller + exclusief bij        Horrengigant verkrijgbaar!
 ✓ Basic
  Kleuren omlijsting  ✓ 24 RAL standaardkleuren  ✓ 9 RAL standaardkleuren
  Levertijd  ✓ 15-20 werkdagen  ✓ Binnen een week!

 

Tips voor optimaal gebruik

Voor optimaal gebruik van de pollenhor is het advies om gebruik te maken van onderstaande tips: 

  1. Zorg ervoor dat de rest van de ruimte geheel is afgesloten. Op deze manier worden de pollen optimaal geweerd van binnenkomst in een kamer.
  2. Deze tip is een aanvulling op bovenstaande tip. Stel er is een pollenhor aangeschaft voor de schuifpui, vergeet dan niet om in het rest van het huis ook gebruik te maken van pollenwerend gaas. Anders kunnen de pollen op een andere manier het huis binnenkomen.
  3. Kies voor een op maat gemaakte pollenhor. Voordeel is dat u zeker weet dat de maten kloppen en dat het vrij eenvoudig is om de hor zelf te monteren.

Een hor kopen met pollenwerend gaas is ideaal om te genieten van de buitenlucht in huis zonder dat u last krijgt van hooikoorts!