Hoe bepaal je waar je de hordeur gaat monteren? Op of in het kozijn?

Bent u een vakkundige doe-het-zelver, dan weet u hoe belangrijk het is om nauwkeurig te zijn in het opmeten van maten. Maatwerk inmeten is precisiewerk. Voer het meetwerk daarom secuur uit, of laat u technisch ondersteunen door onze vakkundige klantenservice. Gebruik voor het opmeten een duimstok of rolmaat en bepaal of u de hor op de dag of in de dag wilt plaatsen. Dit is deels afhankelijk van eventueel deurbeslag.

Een speciaal type hor in uw favoriete kleur uitkiezen is vanzelfsprekend, maar het is ook belangrijk om al vooraf duidelijkheid te hebben of de hor aan de buiten- of binnenkant van het raam dient de komen. Een belangrijke regel is:

  • Draait het raam naar buiten? Bevestig de hor dan aan de binnenkant.
  • Draait het raam naar buiten? Bevestig de hor dan aan de buitenkant.

Afhankelijk van uw situatie bepaalt u hoe u de hor wilt monteren. Voor schuifpuien of deuren gelden andere regels. Vooraf aan de montage is het handig om te kijken of eventueel deurbeslag een belemmering vormt voor de montage van een hor. Bij de meeste hordeuren heeft u de keuze om de horen op de dag of in de dag. Dit is vooral afhankelijk van uw persoonlijke smaak.

Montage in de dag of op de dag?

In de dag of op de dag betekent niets anders dan in het kozijn of op het kozijn. In de meeste gevallen kiezen klanten voor een montage in het kozijn. De reden? De hordeur sluit beter aan op het kozijn en wordt hier mooi in weggewerkt. Wanneer u de hordeur op de dag – dus op het kozijn – wilt monteren, loopt de hordeur voor de deur langs en zit de hor aan de buitenzijde of binnenzijde tegen het kozijn aan.