Hoe bepaal je waar je de hordeur gaat monteren? Op of in het kozijn?

Bent je een vakkundige doe-het-zelver, dan weet je hoe belangrijk het is om nauwkeurig te zijn in het opmeten van maten. Maatwerk inmeten is precisiewerk. Voer het meetwerk daarom secuur uit, of laat je technisch ondersteunen door onze vakkundige klantenservice. Gebruik voor het opmeten een duimstok of rolmaat en bepaal of je de hor op de dag of in de dag wilt plaatsen. Dit is deels afhankelijk van eventueel deurbeslag.

Type hor Plissé hordeur SUAVE Plissé hordeur
  Prijs vanaf  ✓ Vanaf € 210,-  ✓ Vanaf € 210,-
  Bediening  ✓ Best getest & Goed  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Sterk & tot 50% stiller + exclusief
 bij Horrengigant verkrijgbaar!
 ✓ Basic
  Kleuren omlijsting  ✓ 24 RAL standaardkleuren  ✓ 9 RAL standaardkleuren
  Levertijd  ✓ 15-20 werkdagen  ✓ Binnen een week!

Afhankelijk van jouw situatie bepaal je hoe je de hor wilt monteren. Voor schuifpuien gelden andere regels. Vooraf aan de montage is het handig om te kijken of eventueel deurbeslag een belemmering vormt voor de montage van een hor. Bij de meeste hordeuren heb je de keuze om de horen op de dag of in de dag. Dit is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke smaak.

Montage in de dag of op de dag?

In de dag of op de dag betekent niets anders dan in het kozijn of op het kozijn. In de meeste gevallen kiezen klanten voor een montage in het kozijn. De reden? De hordeur sluit beter aan op het kozijn en wordt hier mooi in weggewerkt. Wanneer je de hordeur op de dag – dus op het kozijn – wilt monteren, loopt de hordeur voor de deur langs en zit de hor aan de buitenzijde of binnenzijde tegen het kozijn aan.