Plissé raamhor op maat gemaakt: Gebruik de configurator!

Op zoek naar een raamhor met plissé gaas? Goede keuze! Deze hor met Japanse vouwkunst is een esthetische toevoeging aan de ruimte. Pluspunt: de plissé raamhor houdt je woning vrij van muggen. Ideaal! Voeg de plissé hor raam toe in of op het kozijn van je dakraam of gebruik de hor voor je naar buiten draaiende raam. Gebruik de configurator om de standaard plissé raamhor in afmeting aan te passen voor een perfecte aansluiting op jouw raamsituatie.

Plissé raamhor: leverbaar in verschillende uitvoeringen

Je bestelt heel eenvoudig een maatwerk plissé raamhor via onze handige configurator. Kies voor een standaard hor voor jouw raamsituatie en kies de juiste maat aan voor een perfecte fit. De plissé horren kun je – afhankelijk van je keuze – in hoogte en breedte aanpassen. In ons assortiment vind je raamhorren met plissé gaas in verschillende uitvoeringen voor je dakraam of naar buiten draaiende raam:

Bruynzeel Plissé raamhor S500

Deze plissé hor voor je raam in het dak of naar buiten draaiende ramen kun je zowel in de hoogte als breedte op maat maken en is maximaal 20 cm in te korten. Montage is geschikt op of in het kozijn. Deze horren zijn beschikbaar in de volgende standaardmaten:

 • 6x 135 cm
 • 83 x 155 cm
 • 103 x 155 cm
 • 123 x 155 cm

Bruynzeel Duo-plissé dakraam hor S500

Deze plissé raamhor heeft vaste hoogte- en breedtematen en beschikt over een dubbelfunctie. De hor biedt je bescherming tegen insecten en verduistert de ruimte tegelijkertijd. Daarbij geniet je door warmtewerende folie ook nog eens van een koelere ruimte. Montage is mogelijk op de aftimmering van je dakraam. Deze hor is beschikbaar in de volgende standaardmaten:

 • 58 x 81 cm
 • 81 x 101 cm
 • 81 x 121 cm
 • 117 x 121 cm
 • 137 x 101 cm

Bruynzeel Duo-plissé dakraam S900

Net als de S500 heeft dit plissé hor voor je raam op het dak een dubbelfunctie. Het verschil met bovenstaande hor is het feit dat deze hor zowel in hoogte als breedte aanpasbaar is. Deze hor is beschikbaar in de volgende standaardmaten:

 • 78 x 160 cm
 • 114 x 160 cm
 • 134 x 160 cm

Montage van de plissé hor raam

Doorloop je de configurator voor vliegendeuren, dan zie je dat je verschillende aanpassingen kunt doen. Zo kun je de plissé raamhor afstemmen op de kozijnafmeting van jouw raam. Afhankelijk van de plaatsing - op de aftimmering van het dakraam of in of op het kozijn – meet je de hoogte en breedte van de binnen- of buitenkant van het kozijn.

Tip: heeft je raam een afwijkende vorm, zoals een rond raam, kies dan voor montage op het kozijn.

Offertemogelijkheden

Onze plissé horren worden standaard geleverd met zwart geplisseerd polyestergaas met aluminium profielen of een kunststof wit kader. Wil je aanpassingen doen? Neem dan contact op voor een op maat gemaakte offerte. Dan is er meer mogelijk. Zo kun je de profielen voor een plissé hor raam in verschillende RAL-kleuren uitvoeren en een ander type gaas kiezen. Je kunt hier ook kijken naar onze andere horren, zoals bijvoorbeeld de inzethor of de plissé hordeur.

Veel gestelde vragen

Hoe onderhoud ik mijn horren?

Het grote voordeel van plissé raamhorren is dat ze praktisch onderhoudsvrij zijn. De hor plissé raam is bestand tegen elk weertype zoals wind, hagel en regen. De raamhor blijft in prima conditie. Voor de rest wordt het wel aangeraden om regelmatig een doekje over het profiel te halen om zo de levensduur van de hor plissé raam te verlengen.

Hoe berg ik mijn horren op?

Je kunt de plissé horraam eenvoudig zelf verwijderen. De hor is simpel uit het raam te halen en op te bergen. Terugplaatsen is hierdoor net zo eenvoudig. Berg de hor op in de kast of in de schuur.

Wat is een plissé rolhor?

Veel mensen denken dat een rolhor in plissé vorm te verkrijgen is. Niets is minder waar. Een plissé rolhor bestaat namelijk niet en dit is in de toekomst ook praktisch onmogelijk. Dat komt omdat plissé een stof is dat gevouwen wordt, in plaats van gerold.