Inmeetinstructie inzethor

Voor het inmeten van een inzet hor hanteren wij een vuistregel. Steek je hand door de raamopening. Het eerste wat je aanraakt is wat je moet opmeten. 

Stap 1 Meet de hoogte
Steek je hand door de raamopening. Beweeg je arm van boven naar beneden. Het gedeelte van het kozijn dat je als eerste aanraakt is wat je moet opmeet.
Heb jij een kozijn met een aluminium onderstrip? Dan raak je als eerste de onderstrip en dus meet dan tot de onderstrip.

Stap 2 Meet de breedte
Steek je hand door de raamopening. Beweeg je arm van links naar rechts. Het gedeelte van het kozijn dat je als eerste aanraakt is wat je opmeet

Tijdens het samenstellen van de raam horren kies je voor jouw type kozijn. Hout, hout met aluminium onderstrip voor de kozijnstijlen, hout met aluminiumstrip tussen de kozijnstijlen of kunststof.

Let op: houd rekening met hang -en sluitwerk en andere bijzonderheden van het raam zoals een ventilatierooster of afwateringsdorpel. Er zijn inzethorren met verschillende dieptematen waardoor ze geschikt zij voor ramen me een ventilatierooster, afwateringsdorpel of rolluik.