Hoe kan ik horren schoonmaken?

Een hor van HorrenGigant.nl heeft altijd een lange levensduur. Wil je deze levensduur verlengen? Dan is het een must om jouw hor regelmatig en goed schoon te maken. Op deze pagina lees je hoe je dit het beste kunt doen. Je kunt de tips op deze pagina raadplegen voor het schoonmaken van jouw deurhor, maar ook voor het reinigen van jouw raamhor. De schoonmaaktips zijn van toepassing op alle soorten horren die HorrenGigant.nl verkoopt.

Stof verwijderen met de stofzuiger

Is uw hor wat stoffig? Dan kunt u het stof verwijderen met een stofzuiger. Let op: zet niet de hele voet van de stofzuiger tegen het gaas aan. Op deze manier kunt u uw hor namelijk beschadigen. U kunt uw hor het beste reinigen met een speciaal opzetstuk met borsteltje. De borstel is zachter voor uw hor en zorgt er bovendien voor dat ook het hardnekkige stof verwijderd wordt.

Wij raden je aan om jouw hor eens in de drie maanden te stofzuigen. En ben je gevoelig voor stof of huisstofmijt? Dan kun je jouw hor wat vaker stofzuigen. Hoe vaker je jouw hor reinigt met de stofzuiger, des te minder last je hebt van jouw allergie. Je kunt dit doen voor zowel hordeuren en ook voor raamhorren zoals de  inzethor en raam rolhor!

Type hor Plissé hordeur SUAVE Plissé hordeur
  Prijs vanaf  ✓ Vanaf € 210,-  ✓ Vanaf € 210,-
  Bediening  ✓ Best getest & Goed  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Sterk & 50% stiller + exclusief bij        Horrengigant verkrijgbaar!  ✓ Basic
  Kleuren omlijsting  ✓ 24 RAL standaardkleuren  ✓ 9 RAL standaardkleuren
  Levertijd  ✓ 15-20 werkdagen  ✓ Binnen een week!

De hor reinigen met een zachte borstel

Heb je het stof van de hor verwijderd met een stofzuiger, maar voelt de hor nog steeds wat vies aan? Neem dan een zachte borstel om de hor verder te reinigen. Maak deze een beetje nat en wrijf zachtjes over de hor heen. Zet hierbij niet te veel druk, want op deze manier kun je de hor beschadigen.

Ook als jouw hor wat plakkerig aanvoelt, kun je deze reinigen met een zachte borstel. Gebruik liever geen zeep, dit is lastig te verwijderen van een hor. Vaak is een beetje water voldoende om de plakkerige laag van de hor te verwijderen.

Type hor Raamrolhor BASIS Raamrolhor TZIPPA Raamrolhor Deluxe
  Prijs vanaf  ✓ vanaf € 92,-  ✓ vanaf € 152,-  ✓ vanaf € 152,-
  Bediening  ✓ Goed  ✓ Best getest & degelijk  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Basic  ✓ Sterk  ✓ Sterk
  Kleuren omlijsting  ✓ 3 RAL standaardkleuren  ✓ 8 RAL standaardkleuren  ✓ 5 RAL standaardkleuren
  Gaasopsluiting  ✓ Nee  ✓ Ja  ✓ Ja
  Levertijd  ✓ 5 werkdagen  ✓ 5 werkdagen!  ✓ 10 to 15 werkdagen

Overige tips voor een schone hor

Met bovenstaande tips maak je jouw hor goed schoon. Daarnaast zijn er extra reinigingsbehandelingen mogelijk voor de hor. We geven je graag wat extra tips:

  • Maak niet alleen het horgaas schoon, maar ook de rest van de hor.
  • Gebruik een siliconenspray om de werking van jouw rolhor te versoepelen.
  • Neem de schoonmaak van de hor mee in jouw wekelijkse routine. Zo vergeet je de hor niet te reinigen.

Houdt je de reiniging van jouw hor goed bij, dan kost het minder tijd om deze goed schoon te maken. Reinig je de hor enkele maanden niet, dan ben je veel langer bezig met poetsen.