Wat zijn de verschillen tussen de Suave en de Mecato hordeur?

Insecten weren en uw woning tegelijk ventileren? Dat kan met de hordeuren van Horrengigant. Welke hor u ook kiest, wij verzekeren u van kwalitatief materiaal met een lange levensduur en tegen een scherpe prijs. Of u nu kiest voor een Suave hordeur of een Mecato hordeur.

De verschillen

Zowel de Mecato hordeuren als de Suave hordeuren beschermen u tegen vervelende zoemertjes en houden uw huis ’s avonds koel in de zomer. Maar, er zijn verschillen:

  • Levertijd: horrengigant levert uw producten binnen afzienbare tijd, Een Suave hordeur heeft een levertijd van drie weken en de Mecato hordeur heeft u binnen één week in huis
  • Geluid: de Suave is sterk en stil in gebruik, maar liefst 50 procent stiller dan de standaard hordeur.
  • Accessoires: de Suave plissé hor wordt geleverd met 2 greepjes. De Mecato hor wordt zonder accessoires geleverd.
  • Maten: de maximale hoogte voor zowel de Suave als de Mecato is 299 cm. De standaard plisséhordeur gaat tot een breedte van 190 centimeter. De Suave kan tot een breedte van 380 centimeter geleverd worden en kan bovendien tot deze breedte gemaakt worden uit één stuk stof.
  • Kleuren omlijsting: de Mecato deur is in 9 standaard RAL kleuren te verkrijgen. De Suave plissé hor heeft 24 RAL standaardkleuren.
  • Bediening: de Mecato deuren hebben een gebruiksvriendelijke bediening, maar de bediening van de Suave plissé deur is als beste getest.

U ziet dat er heel wat verschillen zijn tussen beide hordeuren. De reden waarom de Suave hordeur een langere levertijd heeft, is omdat deze deuren speciaal op maat in onze fabriek in Italië worden gemaakt. Houd in de zomertijd rekening met een iets langere levertijd en plan het bestelmoment goed in. In augustus is de fabriek namelijk gesloten en kunt u iets langer wachten op u op maat gemaakte hordeur.

Hor de stilte

Aan al dat wachten komt op een gegeven moment een einde en uiteindelijk merkt u dat al dat wachten wel wat waard is geweest. Met gemak en een zekere souplesse schiet de plissé hordeur met een duwtje weer zachtjes terug (in de cassette) in het kozijn. Dit gebeurt zelfs met 50 procent meer stilte dan met een Mecato hordeur. De reden voor deze stilte is omdat er een ketting ontbreekt aan de bovenzijde van de hor en de Suave is voorzien van een metalen lint in plaats van schakels.

Voordelen van de Suave plissé hordeur

Met een Mecato hordeur kunt u continue genieten van een stroom aan frisse lucht zonder dat er muggen meekomen. Toch heeft de Suave plissé hordeur enkele voordelen ten opzichte van de Mecato hordeur:

  • U kunt kiezen uit meer RAL standaardkleuren

  • De Suave plissé hordeur is 50 procent stiller in gebruik
  • De Suave plissé is tot een grotere breedte verkrijgbaar en kan tot 360 centimeter uit één geheel worden gemaakt.

In functie zijn de deuren beide hetzelfde. Wilt u meer gebruiksgemak en meer kleurkeuze, dan kiest u voor een plissé hordeur. Monteren kan u met behulp van de instructiefilmpjes prima zelf, maar als u het liever door onze ervaren monteur wilt laten doen, is dat ook mogelijk. Neem contact op met onze servicedesk voor een afspraak op locatie.