Kunnen horren verkleuren door de zon?

In Nederland schijnt maar weinig de zon, maar als de eerste zonnestralen verschijnen, gaan vesten en truien uit en genieten we van de warmte op ons gezicht. Waar onze huid direct begint te verkleuren in de zon, geldt dit voor raam- en deurhorren niet. Maar wat is het precieze effect van de grootste ster aan de hemel op het gaas en de aluminium omlijsting van een hor?

In ons kikkerlandje kan het weer elke dag anders zijn. Toch kunt u horren alle seizoenen laten hangen. Ze kunnen wel tegen een stootje (van de wind) of tegen wat zonnestralen. Logisch ook. Je wilt wel wat langer dan 4 seizoenen genieten van deze handige insectenwering voor jouw raam of deur. Alle horren van Horrengigant zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal en kunnen vele invloeden van het weer aan.

Type hor Plissé hordeur SUAVE Plissé hordeur
  Prijs vanaf  ✓ Vanaf € 210,-  ✓ Vanaf € 210,-
  Bediening  ✓ Best getest & Goed  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Sterk & tot 50% stiller + exclusief
 bij Horrengigant verkrijgbaar!
 ✓ Basic
  Kleuren omlijsting  ✓ 24 RAL standaardkleuren  ✓ 9 RAL standaardkleuren
  Levertijd  ✓ 15-20 werkdagen  ✓ Binnen een week!

Effect van zonnestralen op horren

Je vraagt je vast af of horren ook bestand zijn tegen felle zonnestralen. De meeste horren van horrengigant kunnen tegen de zon en zijn geschikt om zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde van de deur of het raam te monteren. Het kan zijn dat er wat verkleuring optreedt bij horren waarvan de omlijsting geheel gemaakt is van kunststof. Of bij horren die kunststof onderdelen bezitten en continu worden blootgesteld aan de zon. Denk hierbij aan een insectenwering die bijvoorbeeld voorzien zijn van kunststof klemveertjes. Gelukkig heb je altijd de keuze om horren binnenshuis op te hangen om zo lang mogelijk te genieten van de voordelen dat het gaasframe je biedt.

Type hor Raamrolhor BASIS Raamrolhor TZIPPA Raamrolhor Deluxe
  Prijs vanaf  ✓ vanaf € 92,-  ✓ vanaf € 152,-  ✓ vanaf € 152,-
  Bediening  ✓ Goed  ✓ Best getest & degelijk  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Basic  ✓ Sterk  ✓ Sterk
  Kleuren omlijsting  ✓ 3 RAL standaardkleuren  ✓ 8 RAL standaardkleuren  ✓ 5 RAL standaardkleuren
  Gaasopsluiting  ✓ Nee  ✓ Ja  ✓ Ja
  Levertijd  ✓ 5 werkdagen  ✓ 5 werkdagen!  ✓ 10 to 15 werkdagen